Over Ons

Belinda Heijnen houdt zich op jonge leeftijd al bezig het met inrichten van woningen. Een hobby, die ze met heel veel passie uitoefent. Haar talenten voor het aankleden van woonkamers, slaapkamers en alle ruimtes in huis springen al snel in het oog bij de kenners en professionals. De inrichting van haar eigen woning wordt gefotografeerd en is te zien in verschillende vakbladen uit Italië, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. Steeds meer mensen in haar omgeving vragen Belinda om advies. Belinda adviseert en helpt iedereen die een wens heeft uitvoerig. Tot in de allerkleinste details. Haar hobby loopt uit de hand. ,,In die periode had mijn huis een landelijke inrichting. Ik hielp mensen vooral met deze stijl van decoreren”, vertelt Belinda.

Daar komt in 2015 verandering in. ,,Mijn zoon Diego kocht een huis, maar hij kon niet de meubels en accessoires vinden die hij wilde. We zijn vervolgens zelf zaken gaan ontwikkelen en ontwerpen. Ik ben toen ook in mijn eigen huis van het landelijke afgestapt en overgegaan naar de door ons zelf gecreëerde stijl. “De inrichting van Belinda en Diego valt opnieuw in de smaak bij haar omgeving. “Heel veel mensen wilden deze stijl in hun huis hebben.” Het moment breekt aan waar Belinda altijd van heeft gedroomd: voor zichzelf beginnen. Chique Interieurs is geboren. In haar eigen huis. Om te beginnen. Haar interieurwinkel barst geleidelijk aan uit zijn voegen.

Chique Interieurs blijft maar groeien en na 3 jaar in blerick een woonwinkel te hebben gehad, is het bedrijf uitgegroeid naar een pand met showroom van 835m2. Inmiddels runt Belinda samen Diego het bedrijf. ,,We zijn in eerste instantie begonnen met accessoires. Er was echter snel vraag naar meer. Tegenwoordig bieden we alles aan. Van verlichting tot banken en van bedden tot op maat gemaakte kunstwerken zoals schilderijen en vazen. Klanten kunnen bij ons ook terecht voor advies en verkoop van vloeren en wanden. We hebben alle kennis en kunde in huis,” zegt Diego ,,Ons eigen merk heet Chique Concept.” Chique Interieurs verkoopt tevens meubels van de wereldberoemde ontwerper Eric Kuster. ,,Wij zijn aan Eric Kuster verbonden als officiële dealer van zijn merk. We bezoeken het bedrijf ook om verschillende collecties te bekijken. Dat kan tevens samen met onze klanten.´´

Andere merken in het brede assortiment van Chique Interieurs zijn onder meer, Richmond Interiors, Eichholtz, Keijser & co en Baobab. ,,Het zijn exclusieve merken, maar we hebben verschillende prijsklassen. Iedereen kan bij ons terecht voor een inrichting.”

Chique Interieurs houdt richt zich zowel op de zakelijke als particuliere markt. En dat op alle denkbare manieren. Het compleet inrichten van horecazaken? Het stylen van een showroom? Het creëren van een thuisbioscoop? Diego: ,,Alles is mogelijk. Samen met onze particuliere of zakelijke klant stellen we een gedetailleerd plan op en zorgen we dat alles naar wens wordt gedistribueerd en vervaardigd. We leveren maatwerk.”